Workshopdag 2023

18 november  was de workshopdag georganiseerd door de BvKiD voor haar leden, verzorgd door Rogier IJmker en Elke Roumaat.
Zij zijn beiden docent en hebben veel ervaring in de muziekwereld en kunnen hun ervaringen op een leuke en prettige manier overbrengen.
Rogier IJmker is een goede bekende en een veel gevraagd jurylid in muzikaal Nederland. Sinds 2000 is Rogier professioneel bezig met dirigeren en arrangeren voor koren. Alle ervaringen en kennis die hij heeft opgedaan in al die jaren wil hij graag delen via  https://dirigentenacademie.nl
Verder is Rogier dirigent van 4 koren en schrijft arrangementen voor koren en vocal groups in binnen en buitenland. Hij leidt tevens de dirigentenacademie. Rogier gaat in deze workshop aan het werk met repetitie technieken waarmee je individueel een betere koorzanger wordt en daardoor als koor dus beter gaat klinken.
Elke Roumaat is zangeres, vocal coach en o.a. docent zang aan het ArtEZ Conservatorium en Ci & Coördinator Universal Voice institute Amsterdam. Ze heeft haar eigen website: https://elkezingt.nl/
Elke gaat met ons aan het werk met klank en zangtechniek. Je leert welke klankonderdelen er zijn, hoe je deze met je eigen stem kunt maken en combineren. Ook leer je hoe de klank beter op elkaar kunt afstemmen, waardoor je een prachtige vollere koorklank krijgt.
Elke en Rogier hebben vaak samen mogen werken bij verschillende koorevenementen. Zij zijn gewend om hun workshops op elkaar af te stemmen en daarmee ook op de doelgroep.